Gorj: Peste 8.000 de bucăţi de articole pirotehnice, ridicate de poliţişti

0
224

Peste 8.000 de bucăţi de articole pirotehnice de tip F1 au fost ridicate de poliţişti de la un bărbat care le-a expus spre vânzare într-o societate comercială din Motru, fără a avea deţine însă autorizaţie legală pentru ele, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Corina Scurtu.

Potrivit acesteia, miercuri, poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 42 de ani, din oraşul Caracal, judeţul Olt, a expus spre vânzare într-o societate comercială din Motru, pe care o administrează, cantitatea de peste 8.000 bucăţi articole pirotehnice categoria F1, fără a deţine autorizaţie legală pentru efectuarea de operaţiuni cu astfel de produse.

‘În cauză s-a întocmit dosar penal pentru efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform legii privind Regimul materiilor explozive. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor’, a precizat reprezentantul IPJ Gorj. AGERPRES / (AS – autor: Irina Poenaru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS