Gorj: Peste 80 de copii internaţi în SJU, de la începutul lunii, cu diverse afecţiuni respiratorii

0
7

Peste 80 de copii au fost internaţi, de la începutul lunii şi până în prezent, cu diverse afecţiuni respiratorii în secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Mihaela Ţicleanu, a declarat că, dintre aceştia, aproximativ 40 au fost diagnosticaţi cu infecţii ale căilor respiratorii inferioare: bronşiolite, pneumonii acute interstiţiale, bronhopneumonii. De asemenea, tot în această perioadă, 12 copii au fost diagnosticaţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare: laringite, faringite, viroze respiratorii.

‘În cazul pneumoniilor au predominat copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani (23 de cazuri), 10 cazuri la grupa de vârstă 4 – 14 ani şi 4 cazuri înregistrate la grupa de vârstă 0 şi 4 ani. Pacienţii au nevoie de o medie de 5 zile de internare. În ultima perioadă, la sfârşit de săptămână, la Camera de Gardă Pediatrie (Spitalul 700) s-au prezentat între 50 şi 60 de cazuri pe zi. Nu toate cazurile au necesitat internare. Drept urmare, medicii recomandă părinţilor ca la primele semne de boală sau când observă schimbări în starea de sănătate a copilului, să meargă la medicul de familie sau la medicul pediatru din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru a evita complicaţiile care pot să apară’, a transmis Mihaela Ţicleanu.

De asemenea, în această perioadă, a adăugat ea, în care virozele respiratorii şi alte afecţiuni ale căilor respiratorii sunt frecvente, ‘trebuie să se evite locurile aglomerate, să fie oferită copiilor o alimentaţie bogată în fructe, legume, nutrienţi, părinţii să fie atenţi la igiena mâinilor (igiena este foarte importantă: spălatul pe mâini îndepărtează germenii şi previne infectarea) şi să evite contactul cu adulţi sau copii bolnavi (se evită contactul cu alţi copii cu infecţii ale tractului respirator superior sau diagnosticaţi cu bronşiolită).

Sursa: AGERPRESS