Guvern: Audit de siguranţă rutieră pentru proiectele de infrastructură care vizează drumurile judeţene

0
97

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă, modificarea şi completarea Legii 265/2008 privind gestionarea siguranţei circulaţiei pe infrastructura rutieră, stabilind, între altele, realizarea unei evaluări de impact şi a unui audit de siguranţă rutieră pentru proiectele de infrastructură care vizează drumurile judeţene, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia este vorba de un act normativ care transpune în legislaţia naţională prevederile Directivei europene privind siguranţa infrastructurii rutiere.

Cărbunaru a precizat că printre modificările aduse legii se numără introducerea de noi concepte legate de siguranţa rutieră şi evaluarea acestei siguranţe, precum şi realizarea unei evaluări de impact şi a unui audit de siguranţă rutieră pentru proiectele de infrastructură care vizează drumurile judeţene.

‘De asemenea, sunt prevăzute măsuri de realizare a unui sistem de raportare voluntară accesibilă tuturor utilizatorilor drumurilor. (…) Se modifică şi regimul de sancţiuni legate de siguranţa rutieră din perspectiva responsabilităţii administratorilor drumurilor’, a arătat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Sursa: AGERPRESS