Guvern: ICEMENERG Bucureşti – preluat în subordinea ICPE-CA Bucureşti; nu a mai îndeplinit condiţiile pentru reacreditare

0
25

Guvernul a aprobat, joi, preluarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Energie – ICEMENERG Bucureşti în subordinea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA Bucureşti, ca urmare a faptului că ICEMENERG nu a mai întrunit condiţiile pentru a fi reacreditat.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Hotărârea Guvernului nr. 1282/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti a fost modificată şi completată în acest sens, fiind abrogată HG nr. 925/2010 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Energie – ICEMENERG Bucureşti.

‘Actul normativ prevede preluarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Energie – ICEMENERG Bucureşti, ca subunitate cu personalitate juridică în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA Bucureşti. Măsura este luată având în vedere că Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Energie – ICEMENERG Bucureşti, a cărui acreditare a expirat în luna decembrie 2022, nu a mai întrunit condiţiile pentru a fi reacreditat din punct de vedere al activităţii de cercetare, dezvoltare şi inovare’, precizează sursa citată.

Sursa: AGERPRESS