Guvern: Masa autorizată pentru vehiculele cu mărfuri ce nu sunt indivizibile să nu depăşească 25% din masa admisă

0
41

Guvernul a stabilit, miercuri, ca masa totală autorizată pentru circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care transportă mărfuri care nu sunt indivizibile, în baza autorizaţiei speciale de transport, să nu depăşească cu mai mult de 25% din masa totală maximă admisă.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Ordonanţa de urgenţă aprobată în acest sens modifică litera c) a alineatului (6) al articolului 41 din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.

‘Prin actul normativ aprobat, se modifică art. 41 alin. (6) lit. c) din OG 43/1997 privind regimul drumurilor, prin revizuirea masei totale care poate fi autorizată pentru circulaţia vehiculelor care transportă mărfuri care nu sunt indivizibile, în sensul că masa totală să nu depăşească cu mai mult de 25% masa totală maximă admisă’, precizează sursa citată.

Guvernul menţionează că măsura este necesară în scopul protejării infrastructurii rutiere, cu respectarea angajamentelor internaţionale la care România este parte.

În prezent, circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor rutiere, înmatriculate sau înregistrate în România sau în alte state, cu depăşirea masei totale maxime admise, se poate efectua numai în baza autorizaţiei speciale de transport, eliberată în prealabil, de administratorul drumului pe care se circulă, mai arată Executivul.

Sursa: AGERPRESS