Guvernul a alocat 476,5 milioane de lei pentru acoperirea unor cheltuieli din 105 unităţi administrativ-teritoriale

0
237

Guvernul a aprobat, vineri, alocarea a 476,5 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru acoperirea unor cheltuieli în 105 unităţi administrativ-teritoriale.

‘Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale a fost aprobată în prima parte a şedinţei de astăzi a Guvernului. Prin acest act normativ s-a alocat suma de 476,5 milioane de lei (…) la solicitarea unor unităţi administrativ-teritoriale. Vor beneficia de finanţare 105 unităţi administrativ-teritoriale din toate judeţele’, informează Executivul într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Fondurile se alocă pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, pentru plata unor datorii legate de serviciile de termoficare şi a unor cheltuieli ale proiectelor comunităţilor locale.

‘Hotărârea de Guvern a avut în vedere solicitările depuse de unităţile administrativ-teritoriale la Ministerul Dezvoltării pentru anul în curs. Până la sfârşitul anului, Guvernul va continua să aloce fonduri unităţilor administrativ-teritoriale care au nevoie de sprijin financiar, în baza solicitărilor transmise Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. De asemenea, la nivelul Guvernului sunt în analiză solicitările pentru anul viitor transmise de Primăria Generală a Capitalei şi de alte unităţi administrativ-teritoriale, în scopul acordării subvenţiei pentru energia termică’, mai spune Executivul.

Sursa: AGERPRESS