Guvernul a aprobat lista proiectelor de investiţii publice semnificative, în vederea includerii în bugetul pe 2022

0
255

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, printr-un memorandum, la propunerea Ministerului Finanţelor, lista proiectelor de investiţii publice semnificative prioritizate ce urmează a fi utilizate în procesul de elaborare a proiectului legii bugetului de stat pe anul 2022.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, gestionarea unui pachet de investiţii majore în cursul anului viitor, cu impact social şi economic, reprezintă o prioritate.

‘În acest context şi în scopul alinierii portofoliului de proiecte de investiţii noi finanţate din fonduri publice cu priorităţile Guvernului şi în vederea includerii lor în proiectul de buget pentru anul 2022, la propunerea Ministerului Finanţelor, Guvernul a aprobat lista proiectelor de investiţii publice semnificative prioritizate’, se arată în comunicat.

Opt ordonatori principali de credite au transmis informaţii cu privire la 177 de proiecte de investiţii publice semnificative, cu o valoare actualizată totală de 221.042.715.000 lei şi un rest de finanţat pentru finalizarea acestora de 136.041.923.000 lei.

‘Creditele bugetare alocate pentru aceste proiecte în anul 2021 sunt în valoare de 10.559.011.000 lei’, conform comunicatului.

Din analiza datelor transmise de ordonatorii principali de credite, a rezultat următoarea listă:

– Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii – 94 de proiecte de investiţii publice semnificative aflate în diferite stadii de implementare

– Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – 10 proiecte

– Ministerul, Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – 9 proiecte

– Ministerul Sănătăţii – 7 proiecte

– Ministerul Justiţiei – 4 proiecte

– Ministerul Apărării Naţionale – 3 proiecte

– Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – 2 proiecte

– Serviciul de Protecţie şi Pază – 1 proiect.

Sursa: AGERPRESS