Guvernul urmează să aprobe ajutoare de urgenţă pentru familiile victimelor exploziei de la Uzina Mecanică Băbeni

0
343

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de vineri un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor persoanelor decedate în urma exploziei produse pe 18 noiembrie la Uzina Mecanică Băbeni S.A. din judeţul Vâlcea.

Potrivit proiectului de hotărâre, ajutoarele de urgenţă se acordă familiilor ai căror membri au decedat sau au fost răniţi în explozie, indiferent de veniturile acestora, în cuantum stabilit astfel: 7.500 lei pentru fiecare persoană decedată; 5.000 lei pentru fiecare persoană rănită; 2.500 lei pentru fiecare persoană aflată în şoc traumatic.

În urma exploziei de la Uzina Mecanică Băbeni S.A. 4 persoane au decedat, 3 persoane au fost rănite şi două au suferit şoc traumatic.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi un proiect de hotărâre pentru modificarea alineatului (2) al art. 6 din anexa nr. 2 la HG nr. 859/2003 privind aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 118/2002 pentru instituirea indemnizaţiei de merit si a Regulamentului de funcţionare a Comisiei naţionale pentru acordarea indemnizaţiei de merit.

Sursa: AGERPRESS