Harghita: 30 de persoane s-au autoevacuat în urma incendiului de la Gălăuţaş, care se manifestă generalizat

0
375

Aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat, după ce un incendiu violent, care se manifestă generalizat, a izbucnit la ansamblul de locuinţe din localitatea Gălăuţaş, a informat ISU Harghita.

‘Incendiul de la ansamblul de locuinţe din Gălăuţaş se manifestă generalizat la întreaga construcţie pe o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi. Nu sunt victime, locatarii au reuşit să se autoevacueze. Două persoane au fost transportate la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Topliţa cu atac de panică (…) S-au autoevacuat din locuinţe circa 30 persoane. Se lucrează la lichidare, iar pe timpul intervenţiei au fost evacuate circa şase butelii de aragaz. Nu mai este pericol de propagare la vecinătăţi’, a precizat ISU Harghita.

Primarul din Gălăuţaş, Radu Tăran, a precizat că se va întruni comitetul local pentru situaţii de urgenţă pentru a găsi o soluţie în cazul celor care nu vor avea unde să locuiască.

Iniţial, ISU Harghita a informat că incendiul a izbucnit la un bloc de locuinţe, dar a revenit asupra informaţiei şi a precizat că este un ansamblu de locuinţe, primarul din Gălăuţaş, Radu Tăran, explicând că este vorba de o fostă construcţie a fabricii care a funcţionat în localitate şi unde oamenii şi-au cumpărat locuinţe. AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS