Harghita: Aproape 11.000 de fermieri au depus până în prezent cereri pentru subvenţie la APIA

0
76

Aproape 11.000 de fermieri harghiteni au depus până acum cereri pentru subvenţie, activitatea de preluarea a documentelor desfăşurându-se exemplar, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Agenţie de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Harghita, Haschi Andras.

‘Până în momentul de faţă, am preluat în jur de 11 mii de cereri, mai exact 10.843, asta înseamnă 40%, iar suprafaţa este de 57 mii de hectare, din cele 180 mii de hectare pe care le avem, asta înseamnă 30%. Suntem, la numărul de cereri, la nivelul mediei naţionale, la suprafaţa totală preluată suntem peste media naţională, dar toate acestea nu contează din moment ce în ultima zi de depunere vor fi depuse toate cererile la nivelul întregii ţări. La sfârşit, vom fi la fel, toţi. Nu facem un concurs din asta, important este să analizăm cererile, pas cu pas. Zilnic, trebuie să preluăm în jur de 550 până la 600 de cereri şi astfel, până în 15 mai, vom putea finaliza în totalitate acţiunea de preluare a cererilor’, a declarat Haschi Andras.

Acesta a adăugat că ‘totul merge foarte elegant’, oamenii sunt ajutaţi să completeze cererile de echipe locale, iar specialiştii APIA ştiu foarte bine ce au de făcut, astfel încât activitatea să decurgă fără probleme.

‘Oamenii vin, îşi depun la timp, vin după programare, noi ştim ce trebuie să facem, nu-i ţinem aici foarte mult. Trebuie ştiut că în Harghita, în fiecare comună, fermierii sunt ajutaţi de o echipă locală, care îi ajută să completeze cererea, iar ei cu cererea gata completată pregătită, pusă în dosar, vin să-şi depună dosarul la APIA. Pot să spun că lucrăm într-un mod exemplar’, a mai afirmat directorul APIA Harghita, Haschi Andras.

În judeţul Harghita, sunt aşteptaţi să depună cereri unice de subvenţie pentru suprafaţă şi animale aproximativ 26.000 de fermieri. AGERPRES / (A – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS