Harghita: Cursuri online la două clase după ce câte un elev a fost depistat pozitiv la SARS-CoV-2

0
274

Cursurile a două clase de la două unităţi şcolare din judeţ se desfăşoară în sistem online, în următoarele zile, după ce câte un elev de la fiecare clasă a fost depistat pozitiv la SARS-CoV-2, iar Consiliul de Administraţie al şcolii a luat această măsură, cu consultarea Direcţiei de Sănătate Publică Harghita.

Potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului, vor intra în online o clasă de la Liceul Tehnologic din Corbu şi o clasă de gimnaziu de la Şcoala Generală ‘Liviu Rebreanu’ din Miercurea Ciuc.

Conform ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, se poate reveni la cursuri în format fizic, începând cu a opta zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează, iar rezultatul este negativ.

De asemenea, mai sunt alte opt unităţi şcolare unde câte un elev a fost depistat pozitiv, într-un caz fiind diagnosticat cu COVID-19 şi un profesor şi o a 9-a instituţie unde două cadre didactice sunt infectate cu noul coronavirus.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, Tar Gyongyi, a explicat, pentru AGERPRES, că, în aceste situaţii, nu s-a luat decizia trecerii în sistem online, întrucât, la ancheta DSP, elevii sau profesorii infectaţi au declarat că nu au intrat în contact cu cei din jur.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut în Harghita, în această săptămână, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 21 de cazuri noi, în vreme ce joi au fost raportate 31 de cazuri de infectare.

Incidenţa cazurilor la o mie de locuitori a ajuns, în cursul zilei de vineri, la 0,41.

Sursa: AGERPRESS