Harghita: Dosar penal şi amenzi de 30.000 lei, într-o amplă acţiune de verificare a carierelor de piatră

0
265

Poliţiştii şi angajaţi ai mai multor instituţii din Harghita au efectuat o amplă acţiune de verificare a legalităţii exploatărilor de agregate minerale, a extragerilor de piatră şi a altor activităţi specifice mineritului, în cadrul căruia au deschis un dosar penal şi au aplicat amenzi în cuantum de 30.000 lei, a informat IPJ Harghita.

‘S-a constatat că o societate comercială de profil desfăşura în mod ilicit activităţi de exploatare de agregate minerale, situaţie în care s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă. De asemenea, pentru alte trei fapte de natură contravenţională incidente legislaţiei în domeniu, au fost aplicate tot atâtea sancţiuni cu amendă, în cuantum total de 30.000 de lei’, se arată în informarea transmisă, joi, de IPJ Harghita.

La realizarea acestor verificări derulate miercuri au participat poliţiştii mai multor structuri operative, dar şi comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu Harghita, inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita şi specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, mai precizează sursa citată. AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS