Harghita: Elemente de muniţie descoperite în localităţile Nădejdea şi Pintic

0
335

Mai multe elemente de muniţie, provenite din una din cele două conflagraţii mondiale, au fost descoperite, vineri şi sâmbătă, în localităţile Nădejdea şi Pintic, acestea fiind ridicate şi depozitate în siguranţă de pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit Biroului de Presă al ISU Harghita, vineri după-amiază, în timp ce săpa fundaţia unei anexe, un bărbat din localitatea Nădejdea a găsit mai multe elemente de muniţie şi a cerut imediat sprijinul autorităţilor.

Echipajul pirotehnic a identificat, la faţa locului, 70 de cartuşe infanterie, calibrul 7,92 mm.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, în satul Pintic, comuna Tulgheş, un detectorist autorizat a găsit mai multe elemente de muniţie şi a alertat echipajul pirotehnic al ISU.

Specialiştii au identificat şase cartuşe calibru 7,92 mm şi un proiectil perforant calibru 37 mm.

În ambele cazuri, elementele de muniţie au fost ridicate, transportate şi depozitate, în vederea distrugerii ulterioare.

De la începutul săptămânii, mai multe elemente de muniţie au fost distruse de pirotehniştii ISU, într-un poligon amenajat pe raza localităţii Cârţa.

În Harghita se descoperă în mod frecvent elemente de muniţie, cele mai multe atunci când se efectuează lucrări agricole sau de construcţii, dar în ultima vreme s-au înmulţit cazurile în care acestea sunt descoperite de către detectorişti autorizaţi.

Sursa: AGERPRESS