Harghita: Izolator pregătit la Secţia de pediatrie a SJU Miercurea Ciuc pentru eventuale cazuri de COVID-19 la copii

0
390

Un izolator cu două paturi a fost pregătit la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, pentru situaţiile în care copii infectaţi cu noul coronavirus vor avea nevoie de internare.

Referentul de presă al SJU Miercurea Ciuc, Kiss Edit, a declarat pentru AGERPRES că, în afară de cele două paturi de la Secţia de pediatrie, pentru eventualele cazuri de COVID-19, există posibilitatea extinderii capacităţii izolatorului.

De asemenea, printre măsurile de pregătire pentru valul patru al pandemiei, luate recent de SJU Miercurea Ciuc, se numără mutarea bolnavilor TBC în Secţia de fizioterapie a spitalului, la fel cum s-a procedat şi la valurile anterioare.

Pacienţii COVID-19, care necesită terapie intensivă, sunt îngrijiţi în compartimentul ATI COVID organizat în Secţia ortopedie, cu patru paturi, dar cu posibilitatea de extindere până la 10 paturi.

Kiss Edit a precizat că, ‘începând cu data de 30 august, purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în spaţiile închise din incinta unităţii sanitare, atât pentru personalul angajat, cât şi pentru vizitatori şi pacienţi, indiferent de statusul vaccinării’.

Cazurile COVID-19 sunt gestionate de către secţiile Pneumologie şi Boli Infecţioase ale spitalului, în momentul de faţă fiind 16 pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, a mai precizat sursa citată.

Datele furnizate de Instituţia Prefectului arată că, în ultimele 24 ore, în Harghita s-au înregistrat 9 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, incidenţa la mia de locuitori fiind, marţi, de 0,18.

În spitalele din judeţ se află internate 32 de persoane, în vreme ce 341 sunt în carantină, iar alte 29 sunt izolate la domiciliu.

În 20 de localităţi ale judeţului, din cele 67 existente, se înregistrează cazuri de COVID-19, incidenţa fiind, în toate situaţiile, sub 1 la mia de locuitori.

Sursa: AGERPRESS