Harghita: Judeţul se află în scenariul galben; pentru prima dată, din 7 octombrie, niciun deces

0
262

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut, în ultimele două zile, sub 2 la mia de locuitori, judeţul Harghita intrând în scenariul galben, iar pentru pentru prima dată, din 7 octombrie, nu s-a înregistrat niciun deces în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

Potrivit informaţiilor făcute publice Direcţia de Sănătate Publică Harghita, incidenţa cazurilor de infectare este, miercuri, de 1,79 la mia de locuitori, în vreme ce marţi aceasta a fost de 1,9.

Ultima dată când incidenţa cazurilor de COVID-19 s-a situat sub 2 la mia de locuitori, respectiv 1,88, a fost în 7 octombrie, după care a crescut constant, până la un maxim de 5,74 la mie, înregistrat în 1 noiembrie, arată datele furnizate de Instituţia Prefectului.

Incidenţa de 5,74 la mia de locuitori a fost cea mai mare din acest an, în vreme ce rata cea mai mică, de 0,01 la mie, s-a înregistrat în perioada 9-24 iulie, mai precizează sursa citată.

De asemenea, pentru prima dată, tot din 7 octombrie, nu s-a înregistrat niciun caz de deces la persoanele infectate cu noul coronavirus.

Datele statistice mai arată că în patru localităţi din judeţ, respectiv Cârţa, Lueta, Racu şi Ulieş, nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în ultimele două săptămâni, existând şi mai multe localităţi cu incidenţa de sub un caz la mia de locuitori.

Cea mai mare rată din judeţ se înregistrează în comuna Dârjiu şi este de 5.82 la mia de locuitori.

În ultimele 24 ore, în Harghita s-au înregistrat 24 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 47 de persoane au fost declarate vindecate.

În spitalele din judeţ sunt internate, în acest moment, 199 de persoane, în vreme ce în izolare la domiciliu sunt 305 persoane, iar alte 994 sunt în carantină.

Sursa: AGERPRESS