Hunedoara: Achiziţia unor autobuze electrice pentru un traseu interurban, proiect depus la finanţare prin PNRR

0
78

Primăria municipiului Hunedoara a depus, luni, la Ministerul Dezvoltării, prin procedură on-line, trei cereri de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare totală de aproape 2,6 milioane de euro, pentru trei proiecte ce vizează achiziţia de autobuze electrice, respectiv întocmirea în variantă digitală a unui Plan Urbanistic General al oraşului şi a unui Plan Urbanistic Zonal pentru zona Castelului Corvinilor.

Cel mai mare proiect se referă la achiziţionarea a patru autobuze electrice pentru ruta Hunedoara – comuna Teliuc şi retur, precum şi a şase staţii de încărcare electrică. Proiectul a fost depus în parteneriat cu Primăria comunei Teliucu Inferior şi are o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro.

‘Este de la sine înţeles că din bugetul local ar fi extrem de dificil să cumpărăm autobuze electrice, din cauza costurilor. Hunedoara va avea 20 de autobuze hibrid, achiziţionate tot cu bani europeni, prin intermediul altor proiecte, care vor deservi rutele locale de transport în comun. Dacă tot a apărut şansa de a avea şi autobuze electrice, care să fie folosite pe o rută suplimentară, cu un aflux relativ mare de persoane, am decis să profităm de aceasta’, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Alte două proiecte, în valoare de 185.799 euro, respectiv 92.308 euro, se referă la actualizarea în format digital a Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Hunedoara, respectiv realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în format digital pentru zona construită din jurul Castelului Corvinilor.

‘În ce priveşte finanţările pentru Planul Urbanistic General al municipiului şi Planul Urbanistic Zonal al ariei din jurul Castelului, acestea degrevează bugetul local de cheltuieli însemnate. Sunt documentaţii pe care trebuie să le avem actualizate sau întocmite în format digital, dacă ne dorim o modernizare a serviciilor administrative şi o dezvoltare armonioasă a oraşului’, a completat edilul local.

Actualul PUG al municipiului Hunedoara datează din 1999, iar pentru zona construită protejată din apropierea Castelului Corvinilor nu există un PUZ valabil. AGERPRES / (AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS