Hunedoara: Concursul naţional de geografie ‘Teleki Pal’ pentru elevii de la şcolile maghiare

0
124

Etapa naţională a Concursului naţional de geografie ‘Teleki Pal’ pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a de la şcolile cu predare în limba maghiară va avea loc în perioada 1-3 aprilie la Deva.

În acest an şcolar, pentru etapa naţională a concursului s-au calificat 36 de elevi din zece judeţe ale ţării, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara.

Potrivit programului, festivitatea de deschidere a olimpiadei se va desfăşura sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 9,00, la Liceul Teoretic ‘Teglas Gabor’ Deva, după care elevii vor susţine proba scrisă.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, elevii participanţi, împreună cu profesorii însoţitori, vor vizita diferite obiective turistice din municipiul Deva, iar duminică, începând cu ora 9,00, se va desfăşura festivitatea de premiere a concursului.

Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei, Direcţia Generală Minorităţi şi Relaţia cu Parlamentul, Direcţia Minorităţi, prin inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ subordonate, în parteneriat cu Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România, cu instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din ţară şi străinătate, autorităţi publice locale, instituţii de cultură şi diverse organizaţii neguvernamentale. AGERPRES / (AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS