Hunedoara: Credit de peste 58.000 de lei, accesat în numele unui bărbat de o falsă societate de brokeraj

0
43

Un bărbat de 36 de ani, din comuna Sălaşu de Sus, a reclamat la poliţie că persoane necunoscute au accesat, în numele său, un credit bancar în valoare de 58.342 lei, după ce s-au prezentat ca fiind reprezentanţii unei societăţi de brokeraj din Londra, tranzacţia fiind blocată la timp de bancă după ce victima şi-a dat seama de înşelăciune şi a solicitat acest lucru, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, bărbatul a găsit, pe o reţea de socializare, un anunţ prin care se ofereau spre vânzare acţiuni ale unei societăţi de distribuire a gazelor naturale.

‘Acesta a accesat link-ul menţionat în anunţ şi ulterior a fost contactat telefonic de către o persoană cu identitate necunoscută, care s-a prezentat ca fiind agent de brokeraj din cadrul unei societăţi din Londra şi care i-a indicat modalitatea de achiziţie a acţiunilor respective. Ulterior, bărbatul a dorit să îşi retragă banii depuşi, în sumă de 1.250 lei, iar persoana cu identitate necunoscută i-a cerut să deschidă un cont la o unitate bancară, unde urma să-i vireze banii’, a precizat sursa citată.

În urma discuţiilor telefonice purtate, miercuri, 20 septembrie, cu aceeaşi persoană, bărbatului i s-a cerut să acceseze mai multe link-uri şi să aprobe mai multe tranzacţii, însă la un moment dat a observat că unele aspecte nu sunt în regulă şi a închis conversaţia.

Ulterior, persoana vătămată a constatat faptul că în numele său a fost accesat un credit în valoare de 58.342 lei, dar pentru că a solicitat blocarea acestui credit la Serviciul Clienţi ai unităţii bancare, banii nu au fost transferaţi într-un alt cont.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de către poliţişti pentru stabilirea stării de fapt, recuperarea prejudiciului şi luarea măsurilor legale, se mai arată în comunicatul IPJ Hunedoara. AGERPRES / (AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS