Hunedoara: O şcoală închisă acum 12 ani va fi transformată într-un centru de servicii educaţionale şi sociale

0
83

O şcoală generală din municipiul Hunedoara, închisă în urmă cu 12 ani din cauza scăderii numărului de elevi, va fi transformată într-un centru multifuncţional de servicii educaţionale şi sociale prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro, a informat luni administraţia locală.

Clădirea va fi izolată termic şi va avea refăcute, la standardele actuale, toate instalaţiile de utilităţi. De asemenea, imobilul va fi dotat cu o centrală termică proprie, sistem de supraveghere video şi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Aici vor fi amenajate spaţii în care se vor desfăşura activităţi de servicii sociale şi educaţionale de care vor beneficia mai ales membri ai comunităţilor defavorizate social din oraş.

Centrul va oferi servicii socio-medicale integrate, activităţi de prevenire a abandonului şcolar, măsuri de protecţie a persoanelor vulnerabile sau de prevenire a delincvenţei juvenile, consiliere şi activităţi educative atât pentru părinţi, cât şi pentru copii.

Proiectul se încadrează într-o iniţiativă mai amplă a Primăriei Hunedoara, concretizată prin înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală Corvinia Hunedoara, grup ce va permite atragerea de finanţări în valoare totală de peste 7 milioane de euro pentru mai multe proiecte cu un pronunţat caracter social.

Fosta Şcoală Generală nr. 10, din Hunedoara, unde se va derula proiectul, a fost închisă în urmă cu 12 ani în cadrul procesului de restructurare a reţelei locale de învăţământ provocat de reducerea semnificativă a numărului de elevi din perioada 1990 – 2010.

Sursa: AGERPRESS