Hunedoara: Peste 2 km de drum judeţean, acoperiţi de aluviuni în comuna Bucureşci

0
75

Peste 2 kilometri de drum judeţean au fost acoperiţi de aluviuni şi mai multe hectare de teren au fost inundate, miercuri după-amiază, în comuna Bucureşci, din cauza precipitaţiilor abundente căzute în zonă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, apa a mai afectat 15 gospodării ale populaţiei, la faţa locului intervenind echipe ale pompierilor militari şi ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

‘Sub coordonarea inspectorului-şef al ISU Hunedoara, lt. col. Alin Nasta, pompierii din Brad şi Deva, sprijiniţi de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Crişcior, au acţionat de urgenţă pentru evacuarea apei din beciuri şi pentru degajarea părţii carosabile afectată de scurgerile de pe versanţi’, a precizat sursa citată.

De asemenea, situaţia din zona inundată a fost analizată la faţa locului de subprefectul judeţului Hunedoara, Lorincz Szell, primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean, precum şi de reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă ‘Crişuri’.

Intervenţia pompierilor s-a realizat cu motopompe, dar şi manual, în unele zone accesul autospecialelor fiind imposibil.

La ora 21,00 debitele apelor pârâului Valea Bucureşci, măsurate la staţia hidrometrică din comună, erau în scădere, pericolul fiind îndepărtat.

Zona de nord a judeţului Hunedoara se află miercuri, până la ora 23,00, sub avertizare hidrologică de Cod Roşu.

Sursa: AGERPRESS