Hunedoara: Un tânăr este cercetat după ce a tras ilegal mai multe focuri de armă

0
197

Un tânăr de 23 de ani este cercetat de poliţişti după ce a tras mai multe focuri de armă cu un pistol neletal, cel mai probabil pentru a testa arma, iar în maşina în care se afla s-au mai găsit 96 de cartuşe şi 19 cuţite de vânătoare, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Incidentul a fost semnalat poliţiştilor de la Secţia de Poliţie Rurală Ilia, iar aceştia au reuşit să identifice autoturismul în care se afla tânărul, alături de şofer, pe raza comunei Dobra, pe DN 68A.

‘După oprirea autoturismului, conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, şi pasagerul, în vârstă de 23 de ani, ambii din comuna Dobra, au fost conduşi la sediul unităţii pentru audieri, după ce în autoturism, la picioarele pasagerului din dreapta, a fost identificat un pistol neletal din categoria celor supuse autorizării. În autoturism, în urma controlului, au fost găsite 96 de cartuşe, muniţie aferentă armei neletale, şi 19 cuţite de vânătoare’, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Din primele cercetări, se pare că pasagerul ar fi achiziţionat recent arma neletală, fără să deţină însă documente de provenienţă ori autorizare. El ar fi dorit să o testeze executând mai multe focuri de armă între satele Răduleşti, Bujoru şi Lăpuşnic, din comuna Dobra, au apreciat poliţiştii.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Arma şi muniţia în cauză au fost ridicate în vederea expertizării şi stabilirii provenienţei.

Sursa: AGERPRESS