Iaşi: Anchetatorii caută un bărbat care şi-a agresat soţia timp de şase ani, provocându-i decesul

0
207

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au solicitat, joi, arestarea preventivă în lipsă a unui bărbat în vârstă de 30 ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

Potrivit procurorilor, suspectul şi-a agresat soţia timp de şase ani, leziunile suferite de victimă conducând la deces.

‘În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2016-2022 numitul A.R.C. a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică asupra soţiei sale (motivat de faptul că aceasta nu mai câştiga venituri consistente din activităţi de videochat) lovind-o cu pumnii şi picioarele în mai multe zone ale corpului şi cu precădere în zona craniană determinând multiple traumatisme cranio-cerebrale ce au condus la alterarea constantă a stării de sănătate a acesteia după producerea iniţială a unui hematom subdural cronic cu resângerare frontal drept şi instalarea unor higrome emisferice bilaterale. Acestea au evoluat pe fondul celor mai recente acte de agresiune fizică complicate în evoluţie cu bronhopneumonie iar în final au condus la moartea victimei din data de 07.03.2022’, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Suspectul a fost citat pentru a fi audiat, însă nu s-a prezentat în faţa procurorilor.

‘Din verificările efectuate cu ocazia punerii în executare a mandatelor de aducere a rezultat că acesta nu mai locuieşte la adresa de domiciliu, nici la adresele cunoscute în care a stat fără forme legale’, se mai menţionează în comunicat.

Sursa: AGERPRESS