Iaşi: O grădiniţă, 24 grupe de copii şi 101 clase de elevi au cursuri suspendate din cauza COVID-19

0
32

În judeţul Iaşi sunt 24 grupe de învăţământ preşcolar şi primar şi 101 clase de învăţământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

De asemenea, Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Cuv. Parascheva’ din Iaşi are în continuare cursurile suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, până acum au fost confirmate şapte cazuri de preşcolari cu COVID-19 şi 169 elevi din unităţile de învăţământ din judeţ.

Cei mai mulţi dintre elevii confirmaţi pozitiv la COVID-19 sunt de la liceu. Astfel, sunt 39 elevi cu COVID-19 din clasele I-IV, 48 elevi de clase V-VIII, 81 elevi din clasele IX-XII şi unul de la o şcoală postliceală.

Numărul cadrelor didactice confirmate cu COVID-19 a ajuns la 38, iar al personalului didactic auxiliar sau personalului nedidactic confirmat cu COVID-19 la 11.

‘În unităţile şcolare menţionate, s-au luat măsuri privind izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare, reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie’, au informat reprezentanţii DSP prin intermediul unui comunicat de presă.

Sursa: AGERPRESS