Iaşi: Şcoală de vară la USV pentru elevii de clasa a XI-a din medii defavorizate

0
161

Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii ‘Ion Ionescu de la Brad’ din Iaşi anunţă că va organiza, în perioada 27 iunie-24 iulie, o şcoală de vară de tip punte privind învăţământul secundar (ROSE), în cadrul Proiectului ‘Universitatea noastră poate fi şi a ta! – UNSAT’.

Prodecanul Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, Mihaela Ivancia, a declarat că proiectul este finanţat de Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi are ca scop organizarea de cursuri şi alte activităţi extracurriculare destinate elevilor din liceele de stat, potenţiali studenţi, care provin din medii defavorizate, pentru a-i încuraja să finalizeze studiile liceale şi să le faciliteze orientarea şcolară privind opţiunile de continuare a studiilor în învăţământul universitar.

Obiectivul general al proiectului urmăreşte oferirea oportunităţii elevilor de liceu să experimenteze viaţa de student pe parcursul a două săptămâni, în vederea familiarizării acestora cu specificul vieţii academice şi a dezvoltării abilităţilor cognitiv-emoţionale relevante pentru luarea deciziei de continuare a studiilor la nivel universitar, astfel încât să se creeze o punte între viaţa de elev şi posibila viaţă de student.

‘Pe parcursul a două săptămâni, cadre didactice de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare (fosta Facultate de Zootehnie) vor prezenta elevilor minunata lume a resurselor animale şi alimentare prin cursuri interactive, activităţi practice, activităţi de dezvoltare personală şi de orientare educaţională. Activităţile didactice desfăşurate în cadrul şcolii de vară vor familiariza elevii cu disciplinele studiate în cadrul facultăţii, unde vor afla informaţii inedite privind universul biologiei celulare, a anatomiei animale, a reproducerii şi creşterii animalelor, a analizelor legate de controlul calităţii şi siguranţei alimentelor. De asemenea, o atenţie deosebită va fi acordată activităţilor de consiliere profesională şi de orientare în carieră pentru ca elevii să aleagă un parcurs universitar în concordanţă cu interesele şi potenţialul propriu’, a declarat şef lucr dr Mihaela Ivancia, prodecan la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare.

Potrivit acesteia, şcoala de vară se va desfăşura on-line, în două serii de câte două săptămâni, în perioada 27 iunie – 24 iulie.

‘Pentru fiecare serie sunt prevăzute activităţi cu 50 de elevi din clasa a XI-a din licee din zona Moldova. Fiecare elev înscris va primi un kit care cuprinde şi un un laptop cu SIM de date, pe care să îl folosească de-a lungul cursurilor şi activităţilor on-line şi, ulterior, ca instrument de optimizare a învăţării la liceu şi universitate. Pentru înscriere, elevii trebuie să acceseze şi să completeze formularul online, la adresa: https://www.uaiasi.ro/scoalaroseunsat/’, a declarat prodecanul Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare. AGERPRES / (A, AS – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS