IGPF: Aglomeraţie de automarfare la frontierele cu Ungaria şi Bulgaria

0
517

Poliţia de Frontieră informează marţi că în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, dar şi la cea cu Bulgaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate automarfarelor, în mod special la Vărşand, Nădlac II, Petea şi Calafat.

Conform unui comunicat de presă al IGPF, în acelaşi timp, implementarea unei noi aplicaţii la control de către autorităţile de frontieră maghiare şi activităţile de verificare pentru autorizaţiile de tranzit ale autorităţilor vamale bulgare îngreunează fluidizarea traficului rutier la cele două frontiere.

‘Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea, Sighetu Marmaţiei şi Giurgiu au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere’, precizează IGPF.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în Nădlac II, cât şi în Vărşand şi Calafat, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

La cele două graniţe, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, respectiv bulgare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către statele vecine.

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. De asemenea, recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Sursa: AGERPRESS