Încep lucrările de modernizare a porturilor APDM din Tulcea

0
453

Lucrările de reabilitare a portului industrial din Tulcea vor debuta luni, iar pentru cele din portul comercial Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor în această săptămână.

Conducerea APDM Galaţi a susţinut, joi, o conferinţă de presă organizată în cadrul proiectului ‘Dezvoltare port Tulcea – etapa I’ şi a anunţat că mai are în derulare şi alte proiecte.

‘Avem deja două şantiere deschise, şi aici vorbim de cel de la Isaccea care se află 50% stadiu fizic de execuţie şi Dana 32, modernizarea din Portul Galaţi, Portul Docuri. Luni s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar marţi s-a făcut predarea amplasamentului către antreprenor a proiectului de dezvoltare a Portului Tulcea, atât a portului industrial, cât şi a portului industrial. Urmează ca în cursul anului 2022 să mai deschidem undeva la cinci şantiere efectiv’, a declarat în timpul conferinţei directorul general al APDM Galaţi, Alexandru Şerban.

Cele cinci şantiere care ar urma să se deschidă anul viitor sunt la Chilia Veche, Turcoaia, Măcin, Gura Arman, Mahmudia.

Primele lucrări care vor începe în cadrul proiectului ‘Dezvoltare port Tulcea – etapa I’ vor fi în portul industrial.

‘Luni, sunt programate primele lucrări în portul industrial. Vom începe cu reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, extinderea acestora şi reabilitarea danei existente’, a precizat reprezentantul firmei care va executa lucrările, Radu Sebastian.

Finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare, proiectul ‘Dezvoltare port Tulcea – etapa I’ a început în anul 2018, se va încheia în anul 2023 şi are o valoare totală de 64.246.210,9 lei, din care circa 53,8 milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă.

În urma derulării proiectului, cele două porturi din Tulcea administrate de APDM Galaţi vor avea capacităţi de operare mai mari, infrastructuri moderne, iar eficienţa şi siguranţa transportului naval de mărfuri va creşte.

Sursa: AGERPRESS