AcasăStiri generaleInstitutul Patrimoniului: Termenul de depunere a proiectelor dedicate Timişoarei şi Roşiei Montane...

Institutul Patrimoniului: Termenul de depunere a proiectelor dedicate Timişoarei şi Roşiei Montane – prelungit cu două săptămâni

Termenul limită pentru depunerea de proiecte în cadrul sub-programelor dedicate Timişoarei şi Roşiei Montane, Apelul 1/2022 de proiecte finanţate prin Timbrul Monumentelor Istorice, este de 15 februarie, ora 16,00, a anunţat vineri Institutul Naţional al Patrimoniului.

Potrivit unui comunicat al INP, transmis AGERPRES, platforma https://tmi.patrimoniu.ro/acasa este deschisă până pe 15 februarie, ora 16,00, pentru depunerea cererilor de finanţare, prelungirea perioadei de depunere aplicându-se doar pentru sub-programele Timişoara – Capitală Europeană a Culturii şi Roşia Montană – Patrimoniu Mondial în Pericol.

Pentru sub-programele Intervenţii de urgenţă şi Proiectare rămâne valabil termenul limită de 1 februarie 2022.

‘Sesiunea curentă a Apelului de proiecte finanţate prin Timbrul Monumentelor Istorice a fost lansată la data de 11 octombrie 2021 şi este deschisă până la 1 februarie 2022, ora 16,00 – termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare pentru sub-programele Intervenţii urgenţă, Proiectare – , respectiv până la 15 februarie, ora 16,00 – termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare pentru sub-programele Roşia Montană şi Timişoara’, precizează INP.

O finanţare totală în valoare de 5.000.000 lei este disponibilă pentru proiecte care se înscriu în cele patru categorii: intervenţii de urgenţă (1.500.000 lei); pregătirea documentaţiilor tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice (1.000.000 lei); Roşia Montană, patrimoniu mondial în pericol – lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (1.000.000 lei); Timişoara, Capitală Europeană a Culturii – lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (1.000.000 lei).

Priorităţile anuale ale INP în vederea finanţării prin TMI pentru 2022 sunt punerea în siguranţă a monumentelor istorice în pericol, angajarea comunităţilor patrimoniale şi a comunităţilor locale în protejarea monumentelor istorice şi contribuţia la programe naţionale şi europene dedicate patrimoniului cultural.

Peste 60 de proiecte au beneficiat în ultimii doi ani de finanţare prin sumele strânse din contribuţiile la Timbrul Monumentelor Istorice.

Timbrul Monumentelor Istorice (TMI) este o taxă extrabugetară destinată finanţării lucrărilor de protejare a monumentelor istorice.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks