Iohannis, veteranilor din teatrele de operaţii: Sunteţi modele de abnegaţie pentru generaţiile viitoare

0
55

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii în care afirmă că aceştia sunt ‘adevărate repere ale dragostei de ţară’ şi ale luptei în numele idealurilor naţionale şi ‘modele de abnegaţie’ pentru generaţiile viitoare.

‘Sărbătorim astăzi Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii, în semn de recunoaştere a curajului şi patriotismului de care aceştia au dat dovadă departe de ţară şi familii, în teatrele de operaţii de pe diferite continente. Este o zi cu simbolistică aparte, pe 11 noiembrie 1918 fiind semnat Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, care a pus capăt Primului Război Mondial. (…) Dragi veterani din teatrele de operaţii, dumneavoastră reprezentaţi adevărate repere ale dragostei de ţară şi ale luptei în numele idealurilor naţionale. Sunteţi, în acelaşi timp, modele de abnegaţie pentru generaţiile viitoare. Vă mulţumim şi vă asigurăm de respectul şi recunoştinţa noastră! De asemenea, mulţumim familiilor dumneavoastră pentru eforturile remarcabile de a vă sprijini constant pentru a vă desfăşura misiunile în teatrele de operaţii’, afirmă şeful statului în mesaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis arată că, prin simţul datoriei şi profesionalismul manifestate pe câmpul de luptă, militarii români se bucură de respectul şi aprecierea camarazilor din statele aliate şi partenere.

‘Le suntem recunoscători veteranilor din teatrele de operaţii pentru devotamentul lor, pentru că au pus pe primul plan apărarea valorilor democratice euro-atlantice şi securitatea României’, spune Iohannis.

El aduce un pios omagiu celor care au căzut la datorie sub faldurile tricolorului românesc, afirmând că jertfa lor supremă nu va fi niciodată uitată.

‘Mulţumim astăzi şi veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, precum şi militarilor care, în prezent, execută misiuni internaţionale sub egida NATO, Uniunii Europene, ONU şi coaliţiilor la care ţara noastră este parte’, spune şeful statului.

El afirmă că sacrificiul veteranilor de război din teatrele de operaţii capătă o semnificaţie mai profundă în această perioadă în care suntem ‘martorii războiului brutal’ declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, care a dus la pierderi de vieţi omeneşti şi a pus la grea încercare o întreagă naţiune.

‘România, alături de aliaţi şi parteneri, este pe deplin angajată în efortul comun de gestionare a acestei crize şi de sprijinire a poporului ucrainean’, arată Iohannis.

Sursa: AGERPRESS