Ludovic Orban: Nu voi accepta nicio înţelegere cu PSD

0
304

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Giurgiu, că nu va accepta nicio înţelegere cu PSD pentru a pune capăt crizei guvernamentale actuale, iar singura soluţie ‘onorabilă’ este refacerea coaliţiei.

Orban a punctat că sunt trei variante pentru ieşirea din criză, şi anume refacerea coaliţiei existente, o înţelegere cu PSD sau trecerea în opoziţie.

‘Trebuie rezolvată criza cu orice preţ. Nu cred că este mai importantă persoana şi soarta unui om decât România şi decât PNL. Cu cât terminăm mai repede această criză, cu atât lucrurile vor merge mai bine. Ştiţi foarte bine că există trei variante, nu e complicat. Avem varianta să refacem coaliţia existentă, avem varianta să facem o înţelegere cu PSD şi varianta de a trece în opoziţie. Astea sunt cele trei variante, nu există alte variante. Personal, vă spun că nu voi accepta nicio înţelegere cu PSD. Orice înţelegere pe care a făcut-o de-a lungul timpului PNL cu PSD s-a terminat în gravul dezavantaj al PNL şi în câştigul PSD’, a spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că nu poate fi acceptată nici varianta unui guvern minoritar şi nu îşi doreşte nici trecerea în opoziţie, iar soluţia este refacerea coaliţiei.

‘Nu putem accepta nici să rămânem agăţaţi ca guvern minoritar de mila PSD care în mod evident că ne va arunca de la putere exact atunci când o să le convină lor cel mai mult, după ce ne vom compromite şi după ce nu vom avea capacitatea de a guverna. Opoziţie nu-mi doresc. PNL are vocaţia guvernării. Toate eforturile pe care le-am făcut de-a lungul carierei mele au fost în direcţia de a câştiga alegerile şi de a duce PNL la guvernare. Strategic, singura soluţie onorabilă, din punctul de vedere al electoratului, care, de altfel, e susţinută de aproape 70% din electorat, pe cercetările sociologice pe care le-am făcut, e să refacem coaliţia. Nu e complicat, ştim foarte bine care-i preţul refacerii coaliţiei. Că acest preţ va fi plătit acum, peste două zile, peste o săptămână sau peste 45 de zile, acest preţ va fi plătit, credeţi-mă ce vă spun’, a susţinut Ludovic Orban.

Orban a subliniat că la alegerile din 25 septembrie liberalii au nevoie să aleagă un om care poate negocia formula de guvernare cea mai avantajoasă.

‘În 25 septembrie, practic, aproape că alegerea dumneavoastră e mult uşurată chiar şi din perspectiva strategiei politice şi a perspectivelor existente, cine poate reface coaliţia de guvernare şi cine nu poate reface coaliţia de guvernare. (…) Avem nevoie să alegem în fruntea PNL un om care are ştiinţa, arta, experienţa pentru a putea, în actualul context politic, să negocieze formula de guvernare care să fie cea mai avantajoasă şi care să ne dea posibilitatea să guvernăm cât mai bine’, a conchis Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a participat vineri la şedinţa Colegiului Director Judeţean PNL Giurgiu în care a fost prezentată moţiunea de candidatură la preşedinţia partidului.

Sursa: AGERPRESS