MAE: Peste 40 de diplomaţi cu atribuţii consulare – la ‘Sharing the Romanian valuable experience in the consular field’

0
41

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a organizat miercuri evenimentul de diplomaţie publică în domeniul consular intitulat ‘Sharing the Romanian valuable experience in the consular field’, adresat diplomaţilor cu atribuţii consulare din cadrul misiunilor diplomatice străine acreditate la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, la eveniment au participat 48 de diplomaţi cu atribuţii consulare din partea unor misiuni diplomatice acreditate în România, precum şi cinci reprezentanţi ai Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) şi ai unor organizaţii non-guvernamentale româneşti partenere.

Pe durata vizitei la Centrului de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate (CCSCRS), participanţii au fost informaţi despre faptul că MAE a finalizat demersurile de modernizare şi eficientizare a Centrului, activitatea acestuia fiind relocată într-un sediu nou, cu infrastructură de comunicaţii modernă şi echipamente de ultimă generaţie.

Totodată, în contextul reformei consulare, a fost sporită capacitatea centralei telefonice pentru preluarea apelurilor cetăţenilor români. Astfel, în prezent, este posibilă preluarea concomitentă a 250 de apeluri, faţă de doar 96 anterior. De asemenea, în cadrul procesului de reformă consulară, au fost actualizate informaţiile consulare destinate cetăţenilor români şi străini, inclusiv cele disponibile pe portalul www.econsulat.ro, arată MAE.

Sursa: AGERPRESS