AcasăStiri generaleManagerul SJU Focşani: Secţia de Boli Infecţioase va primi, începând cu 1...

Managerul SJU Focşani: Secţia de Boli Infecţioase va primi, începând cu 1 iunie, şi patologii non-COVID

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Sf. Pantelimon’ Focşani va primi, începând cu data de 1 iunie, şi patologii non-COVID, după ce cazurile de spitalizare a pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au scăzut considerabil în ultimele zile, potrivit managerului unităţii medicale, Constantin Mândrilă.

‘Au scăzut foarte mult cazurile de COVID-19 în spital. Stăm bine pe secţia de Boli Infecţioase, unde sunt ocupate cu bolnavi de COVID-19 mai puţin de jumătate din paturi. Deja am discutat cu şefa de secţie şi, începând cu 1 iunie, vom da drumuri şi pentru alte patologii la Boli Infecţioase. Şi la Terapie Intensivă, din cele zece paturi aveam dimineaţă un singur pat ocupat cu patologie COVID, iar în Terapie acută, de asemenea, un pat. Intenţionăm ca Terapia acută, începând cu 1 iunie să o suspendăm, ca să putem da prioritate paturilor pentru alte specialităţi. Şi dacă cresc din nou cazurile, putem imediat să intervenim şi să o redeschidem’, a declarat Constantin Mândrilă.

Potrivit acestuia, scăderea cazurilor de COVID-19 în spital va da posibilitatea derulării unor proiecte pe secţia de Boli Infecţioase, printre care acela de racordare a tuturor paturilor la reţeaua de oxigen.

‘La Boli Infecţioase ne bucurăm că s-a relaxat patologia COVID, pentru că putem să intervenim şi să instalăm reţeaua de oxigen cu stocator în exteriorul clădirii. Avem un proiect aprobat cu 50 de paturi racordate la reţeaua de oxigen şi ne bucură acest lucru. În toată această perioadă am reuşit să asigurăm oxigenul la Boli Infecţioase cu butelii de oxigen. Fiecare din cele 50 de paturi au avut asigurate una-două butelii de oxigen pentru 24 de ore, astfel că nu am mai avut nevoie de acele concentratoare de oxigen care, la majoritatea cazurilor, nu făceau faţă’, a spus Mândrilă.

Secţia de Boli Infecţioase are 50 de paturi, dintre care, în utlmul an, 44 au fost utilizate pentru tratarea pacienţilor COVID-19, iar alte şase paturi sunt destinate tratării pacienţilor cu virusul HIV. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks