Maramureş: 6 răniţi în accidentul de pe DN 18 în care a fost implicat un autocar cu turişti polonezi

0
38

Accidentul rutier produs pe DN 18, în comuna Moisei din judeţul Maramureş, în care a fost implicat un autocar în care se aflau turişti polonezi, s-a soldat cu şase răniţi, a informat, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Conform sursei citate, o persoană rănită se află în stop cardio- respirator, alţi trei răniţi au fost transportaţi la Camera de Primi Urgenţe a spitalului din oraşul Borşa, iar două persoane primesc îngrijiri medicale la locul evenimentului.

‘Ceilalţi pasageri sunt în stare bună, fără probleme deosebite’, a mai precizat IGSU.

Şoferul autocarului a pierdut controlul volanului şi a intrat în gardul unei case, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi, a precizat antarior că în autocarul respectiv se aflau turişti polonezi. Conform acesteia, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie, inclusiv un elicopter.

‘Forţele de intervenţie se deplasează spre locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două de descarcerare, trei echipaje cu paramedici, un echipaj de terapie intensivă mobilă (TIM), o autospecială de transport victime multiple, 4 ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) şi un elicopter’, a menţionat reprezentantul ISU Maramureş. AGERPRES / (AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS