Maramureş: Apa livrată în reţeua comunei Cupşeni, restricţionată de autorităţile locale

0
29

Consumul de apă potabilă din comuna Cupşeni a fost restricţionat de autorităţile locale ca urmare a secetei îndelungate, dar şi din cauza folosirii unor cantităţi mari de apă în unele gospodării, fapt ce provocat nemulţumirea unor localnici, a anunţat, miercuri, primarul Lucia Chermezan.

‘Apa din reţeaua publică se va distribui după un program bine stabilit pentru ca fiecare cetăţean să beneficieze de apă. Urmează să fie montat un regulator de presiune pe ţeava de aducţiune spre comună şi din acel moment, apa va fi contorizată. Odată contorizată, apa va fi distribuită spre beneficiar în mod egal. Intenţia noastră e să livrăm zilnic către fiecare sat până la 20.000 de litri pe zi, iar în situaţia în care această cantitate de apă zilnică se termină prea repede să oprim livrarea spre aceea localitate, doar aşa vom reuşi să asigurăm apă la toţi locuitorii’, a spus Lucia Chermezan.

Apa din comuna Cupşeni şi satul Libotin se captează din izvoare montane, însă temperaturile ridicate din ultimele două luni au determinat o scădere nivelului apei în bazinul de captare, iar consumul ridicat de apă din ultimele zile din reţea i-a lăsat pe unii localnici fără apă.

Primarul a mai precizat că în prima şedinţă a Consiliului Local va propune un proiect prin care persoanele care folosesc apa în exces în detrimentul altor utilizatori să fie sancţionate cu amenzi de la 1.000 de lei până la 5.000 de lei.

Primăriţa comunei Cupşeni a mai precizat că în viitorul apropiat administraţia va încerca să identifice noi surse de apă pentru a putea suplimenta necesarul pentru cele două localităţi.

Sursa: AGERPRESS