Maramureş: Bărbaţi ucraineni care încercau să ajungă în România, blocaţi pe munte în zona de graniţă

0
72

Salvatorii montani ucraineni au descoperit, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, un bărbat ucrainean dintr-un grup de patru persoane care încercau să ajungă în România prin Munţii Maramureşului, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

‘În jurul orei 02.48, operatorul 112 ne-a informat despre faptul că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, şi ne-a făcut legătura telefonic cu aceştia pentru a ne transmite situaţia de la faţa locului. Persoana în cauză are picioarele degerate şi nu poate fi transportată pe jos, în condiţiile actuale. Cele două persoane au asupra lor echipament de supravieţuire şi vor rămâne până dimineaţa pentru a-i acorda ajutor cetăţeanului ucrainean rătăcit’, a spus Dan Bucă.

De asemenea, aceştia au transmis faptul că ar fi nevoie de un elicopter, dimineaţa, pentru transportul cât mai rapid la un spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Tatăl persoanei in cauză a fost observat, decedat, într-o râpă, iar despre ceilalţi doi membri ai grupului nu se cunosc detalii.

‘Operatorul 112 ne-a făcut legătura cu ofiţerul de serviciu din cadrul Dispeceratului de Coordonare Elicoptere Mureş care ne-a solicitat să luăm din nou legătura la ora 06.45, la răsărit, pentru a evalua condiţiile meteorologice şi în cazul în care acestea vor fi favorabile vor permite elicopterului să efectueze zborul de recuperare a persoanei rănite’, a precizat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

Totodată, una dintre cele două persoane salvatoare a transmis coordonatele pentru a putea fi localizaţi.

‘Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte şi echipele de sprijin de la celelalte structuri şi Salvamont s-au întors la bază, in jurul orei 03.20, nereuşind identificarea locului unde se găseşte persoana in cauză’, a mai spus Dan Bucă.

În Munţii Maramureşului, la graniţa româno-ucraineană, stratul de zăpadă în unele locuri ajunge la 1 metru, iar vremea se schimbă rapid.

Sursa: AGERPRESS