Maramureş: Mistreţ vânat ilegal pe un fond de vânătoare vecin localităţii Săliştea de Sus

0
163

Patru bărbaţi au fost identificaţi de poliţişti după ce au împuşcat un mistreţ pe un fond de vânătoare din vecinătatea localităţii Săliştea de Sus, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

‘Deplasaţi în zona care a făcut obiectul sesizării, la circa 3 km faţă de DJ 186, în amonte, unde pe fondul nr. 17 Iza, la circa 30 metri în aval faţă de limita cu fondul de vânătoare nr. 4 Vişeu, poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului, ocazie cu care au fost ridicate mai multe probe şi mijloace de probă. (…) În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că pe limita dintre cele două fonduri au fost patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 44 şi 54 de ani, toţi din Săliştea de Sus, care deţin calitatea de vânător şi care s-au aflat în zonă în baza unei autorizaţii de vânătoare’, a spus Ionela Cozma.

Potrivit acesteia, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de urmărirea vânatului rănit pe alt fond cinegetic aparţinând altui gestionar, fără acordul acestuia, ori trecerea pe un asemenea fond cu arma de vânătoare neînchisă în toc şi în afara căilor de comunicaţie şi vânătoarea pe alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze.

Sursa: AGERPRESS