Maramureş: Nouă mandate de percheziţie pentru trafic de persoane în spaţiul european puse în aplicare de DIICOT

0
30

ouă mandate de percheziţie domiciliară au fost puse în aplicare, joi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureş, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, cercetări efectuate în baza unui ordin european de anchetă, a precizat DIICOT Maramureş.

Conform aceleiaşi surse, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Maramureş şi B.C.C.O. Cluj-Napoca au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară în localităţile Turda, Vişeu de Sus şi Borşa.

‘În cauză s-a reţinut că, mai multe societăţi comerciale, specializate în plasarea forţei de muncă, au recrutat cetăţeni, din spaţiul european, pe care i-au transportat pe teritoriul Belgiei, pentru a desfăşura activităţi lucrative, în acest mod eludând cotizaţiile sociale obligatorii, adesea fără contract şi fără a fi supuşi securităţii sociale în ţara de origine. La activităţi au participat şi trei poliţişti din cadrul Poliţiei Judiciare Federale din Bruxelles’ a precizat DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş.

Sursa: AGERPRESS