Maramureş: Operaţiune de căutare derulată de autorităţi, inclusiv cu un elicopter, în cazul unor persoane rătăcite pe munte

0
89

Autorităţile din Maramureş au declanşat o operaţiune de căutare-salvare, în care a fost folosit şi un elicopter, după ce o femeie a alertat Poliţia de Frontieră Sighetu Marmaţiei că împreună cu alte persoane s-ar fi rătăcit pe muntele Pop Ivanu, în vecinătatea frontierei de stat româno-ucrainene, a informat, marţi, Instituţia Prefectului- Judeţul Maramureş.

‘În urma unei sesizări telefonice primite la dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră ( ITPF) Sighetu Marmaţiei, instituţiile publice cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale, împreună cu Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş acţionează, în prezent, în sistem integrat, pentru găsirea unor posibile persoane rătăcite pe Muntele Pop Ivan. Apelul telefonic a fost efectuat de către o persoană de sex feminin’, precizează sursa citată.

După primirea apelului, au fost luat măsuri operative, în zona respectivă fiind trimise mai multe echipaje care desfăşoară, în sistem integrat, activităţi de căutare, salvare, acordarea primului ajutor şi transportarea în siguranţă a posibilelor persoane rătăcite în zona de responsabilitate. Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a aspectelor sesizate, se adaugă în informarea Prefecturii Maramureş.

De asemenea, în intervalul orar 10,00-13,00, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, din al cărui echipaj a făcut parte şi un poliţist de frontieră, a survolat zona de responsabilitate, în scopul observării persoanelor rătăcite.

‘Menţionăm că acţiunea de căutare continuă, în sistem integrat, în vederea găsirii acestor posibile persoane rătăcite’, se mai menţionează în informarea transmisă de Prefectura Maramureş. AGERPRES / (AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS