Maramureş: Protest al asistenţilor maternali, nemulţumiţi de neplata integrală a stimulentului financiar din pandemie

0
17

Peste 100 de persoane, asistenţi maternali şi lucrători din centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Maramureş, au protestat, marţi, fiind nemulţumite de neplata stimulentului financiar acordat în perioada pandemiei.

Protestatarii au susţinut că, deşi există o hotărâre judecătorească în privinţa acordării sumei de 5.000 de lei, instituţia a onorat doar suma de 2.500 de lei, plată către angajaţi.

Preşedintele Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu, a declarat presei că alocarea sumei pe durata crizei sanitare a fost prevăzută în lege, însă a fost amânată din motive neclare de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Maramureş.

‘Sunt în stradă toţi membrii de sindicat afiliaţi la Sindicatul Salariaţilor din DGASPC Maramureş, atât asistenţii maternali, cât şi lucrătorii din centre. Avem motive serioase să ieşim în stradă, pentru că de aproximativ 6 luni de zile a devenit definitivă o hotărâre judecătorească cu privire la alocarea unor sporuri care sunt cuprinse în legea 153, în Regulamentul de sporuri (…) Am câştigat în instanţă şi până acum conducerea DGASPC Maramureş nu a pus în executare această hotărâre. În 6 iunie, am mai câştigat în instanţă la Curtea de Apel o hotărâre prin care atât lucrătorii din centre, cât şi asistenţii maternali trebuie să încaseze suma de 5.000 de lei, aferenţi stimulentului de risc care s-a acordat în vremurile de pandemie (…) Iniţial, conducerea unităţii a acordat pentru lucrătorii din centre suma de 2.500 de lei, dar prin această decizie a instanţei ei au o restanţă la aceşti lucrători din centre de încă 2.500 de lei’, a spus Florin Hossu.

De asemenea, o notă de protest scrisă a fost înaintată autorităţilor locale. AGERPRES / (A – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS