Maramureş: Silvicultori implicaţi în acţiuni de control, trimişi în judecată pentru fals în acte

0
561

Un număr de 13 salariaţi ai unui ocol silvic aflat în subordinea Direcţiei Silvice Maramureş au fost trimişi în judecată pentru fals în acte, a informat, vineri, purtătorul cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

Potrivit acesteia, în urma finalizării cercetărilor în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Maramureş – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, s-a formulat propunerea de trimitere în judecată a 13 persoane, angajate în cadrul unui ocol silvic de stat de pe raza judeţului Maramureş.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus cu propunere de întocmire a rechizitoriului şi sesizare a instanţei de judecată competente.

‘În cadrul urmăririi penale au rezultat probe care fundamentează propunerea rezonabilă că în perioada ianuarie 2015 – iunie 2017, într-un canton silvic de pe raza judeţului Maramureş au fost efectuate mai multe controale de fond/parţiale, în cuprinsul cărora au fost inserate date nereale, în scopul limitării răspunderii patrimoniale/penale a specialiştilor silvici de canton. Deşi pe suprafaţa cantonului verificat au fost identificate cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, membrii echipelor de control au întocmit în fals actele de control de fond/parţiale, procese – verbale de contravenţie, procese- verbale de reţinere în vederea stabilirii provenienţei/confiscare/dare în custodie, fişele de carnet de inventariere anexate acestora şi avize de însoţire a materialelor lemnoase’, a precizat Ionela Cozma.

Cei 13 specialişti silvici sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi omisiunea sesizării. AGERPRES / (AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS