Marcel Ciolacu: România are nevoie de un stat puternic, de un guvern eficient şi cu decizii rapide

0
93

România are nevoie de un stat puternic, de un guvern eficient, coerent şi cu decizii rapide, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, la prezentarea publică a noilor Programe guvernamentale de garantare, organizată de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

‘România are nevoie de un stat puternic, dar nu în zona unui stat opresiv. Are nevoie de un stat puternic, eficient, de un guvern eficient, coerent şi cu decizii rapide care să poată ţine în perioada următoare o balanţă în această provocare, în acest dezechilibru între import şi export, în ceea ce priveşte tendinţele inflaţiei. Aceste lucruri nici un guvern din lume, nici un prim ministru, nici un preşedinte de Cameră sau de Senat nu pot să le facă fără ajutorul şi fără implicarea dumneavoastră, fără nişte bănci puternice, rezonabile şi cu adevărat, când există speculaţii, cum se întâmplă în acest moment în zona de energie, statul trebuie sa intervină şi să impoziteze aceste venituri excepţionale şi prin intermediul programelor promovate de către dumneavoastră să le întoarcă către IMM-uri, către producătorii români, ca să depăşească această perioadă’, a subliniat Marcel Ciolacu.

El a amintit că unul dintre obiectivele strategice ale PSD este sprijinirea ‘cu toată forţa’ a celor care produc în România.

‘În ultimii ani, adevărul este că statul nu a fost alături de antreprenorii români. Au fost multe declaraţii de bune intenţii, multe promisiuni şi postări pompoase pe reţelele de socializare, dar foarte puţine rezultate. Am văzut miniştri ai economiei care nu au fost în stare să pună în aplicare schemele de ajutor pentru IMM-uri, miniştri ai energiei care au promis anul trecut că preţul la energie şi gaze va scădea în urma liberalizării preţurilor. Toate aceste lucruri trebuie să se schimbe. De aceea, peste 70% dintre măsurile pe care PSD le-a impus în programul economic şi al noii guvernări vizează soluţii şi scheme de ajutor pentru IMM-uri şi zona de agricultură. (…) Ţinta noastră este să susţinem produsele cu valoare adăugată ridicată’, a adăugat Ciolacu.

Potrivit acestuia, firmele care produc în România trebuie susţinute, indiferent de naţionalitatea lor.

Liderul PSD a adăugat că, recent, România a fost invitată să adere la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică – ‘o veste uriaşă’ care în traducere înseamnă că la nivel macroeconomic au fost atinşi indicatorii ţărilor dezvoltate.

‘România nu este o ţară săracă sau în curs de dezvoltare. Avem un potenţial uriaş, dar pentru a face parte din acest club select al statelor dezvoltate trebuie să sprijinim economia românească. (…) Nu cred că îşi permite nimeni, când există o asemenea majoritate parlamentară, când un guvern are susţinere de peste 70% în Parlament, să nu avem parte de lucruri aşteptate de către români şi lucruri măreţe, cum este aderarea la OCDE, cum este aderarea la Schengen şi să terminăm odată cu acel MCV. Niciun om politic în acest moment nu are nicio justificare să nu se implice în aceşti ani pe care îi consider anii cu cea mai mare provocare pentru România’, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Sursa: AGERPRESS