Marinarii militari participă la manifestările organizate de Ziua Naţională

0
234

Marinarii militari vor participa la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în Bucureşti, Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag şi Năvodari, iar echipajul fregatei ‘Regina Maria’ şi cel al puitorului de mine ‘Viceamiral Constantin Bălescu’ vor marca data de 1 Decembrie la bordul celor două nave militare româneşti dislocate în Marea Mediterană, prin activităţi specifice misiunilor NATO şi UE la care iau parte.

Cu prilejul Zilei Naţionale, la bordul navelor militare maritime şi fluviale va fi arborat Marele Pavoaz, în acordurile Imnului, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În Bucureşti, reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale vor participa, miercuri, 1 Decembrie, de la ora 9,00, la o ceremonie organizată de Statul Major al Apărării, la ”Mormântul Ostaşului Necunoscut’ din Parcul Carol, iar două detaşamente ale Forţelor Navale, alcătuite din militari de la unităţile de nave ale Flotilei Fluviale ‘Mihail Kogălniceanu’ şi de la Regimentul 307 Infanterie Marină, vor defila la Parada Militară Naţională, organizată în Piaţa Arcului de Triumf, începând cu ora 11,00, sub conducerea locţiitorului şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel Cojocaru.

De asemenea, marinarii militari vor participa la ceremoniile organizate la Constanţa, la Monumentul Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial din Cimitirul Central, la ora 9,00, şi în Parcul Tineretului din zona Casei de Cultură, în intervalul orar 12,00 – 13,00; la Mangalia, la Muzeul Marinei Române, filiala Mangalia, în intervalul orar 10,00 – 11,00; la Brăila, în Piaţa Independenţei, începând cu ora 11,00; la Tulcea, în Piaţa Tricolorului, începând cu ora 10,00; la Babadag, la Monumentul Eroilor 1916-1918, la ora 9,00; şi la Năvodari, la Troiţa din oraş, începând cu ora 11,00.

În Constanţa, la activităţile militare şi religioase, vor participa 60 de marinari militari, alături de aproximativ 180 de militari ai Armatei României şi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Pe timpul defilării, miercuri, în intervalul orar 12,35 – 13,00, va participa şi tehnica militară a unităţilor din garnizoana Constanţa. În premieră, din partea Forţelor Navale va fi prezentată o barocameră mobilă ce face parte din proiectul de modernizare a Laboratorului Hiperbar din cadrul Centrului 39 Scafandri.

De Ziua Naţională, în garnizoana Babadag, în intervalul orar 9,35 – 11,00, va avea loc defilarea cu tehnică militară, pe itinerarul Babadag – Visterna – Enisala – Sarichioi – Zebil – Babadag.

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, în perioada 23 – 30 noiembrie, un grup de militari din unităţi militare din garnizoana Constanţa desfăşoară activităţi de întreţinere a monumentelor şi cimitirelor eroilor din judeţul Constanţa, iar la Muzeul Naţional al Marinei Române va avea loc miercuri Ziua Porţilor Deschise, în intervalul orar 10,00 – 16,00 (intrarea gratuită).

Cercul Militar din Mangalia organizează vineri simpozionul cu tema ‘Marea Unire – 1 Decembrie 1918’.

Toate activităţile organizate se vor desfăşura în conformitate cu măsurile în vigoare de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2. AGERPRES / (AS – autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS