AcasăStiri generaleMehedinţi: Incendiu soldat cu două victime în localitatea Rudina

Mehedinţi: Incendiu soldat cu două victime în localitatea Rudina

Două persoane, un bărbat de 61 de ani şi o femeie de 54 de ani, au decedat într-un incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Rudina, comuna Bala.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, incendiul a izbucnit după ce mai multe materiale combustibile, puse prea aproape de sursa de încălzire, au luat foc.

‘Seara trecută, pompierii mehedinţeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o casă de locuit din localitatea Rudina, comuna Bala. La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgenţă două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. În sprijin, s-au deplasat o autospecială de stingere din cadrul SVSU Bala şi o autospecială din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la nivelul etajului şi acoperişului, pe o suprafaţă de circa 60 metri pătraţi. Un bărbat, în vârstă de circa 61 de ani, scos din locuinţă de către cetăţeni, în stare de inconştienţă, a fost resuscitat de către echipajele medicale SMURD şi SAJ, însă fără succes. Acesta a fost declarat decedat de către medicul SAJ’, precizează informarea transmis vineri de ISU Mehedinţi.

Concomitent cu acţiunea de stingere, pompierii au căutat însă o persoană care fusese surprinsă de incendiu – o femeie, în vârstă de 54 de ani, care, din nefericire, a fost găsită decedată.

Pentru prevenirea unor tragedii, reprezentanţii ISU Mehedinţi reamintesc că sobele trebuie verificate, reparate şi curăţate înainte de a fi folosite.

De asemenea, nu se admite utilizarea sobelor fără uşiţe la focare şi cenuşare, cu defecţiuni sau neizolate corespunzător; în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu tablă metalică; se interzice depozitarea materialului combustibil, a cărţilor, hainelor, lumânărilor etc. deasupra sobelor; se interzice uscarea hainelor sau a altor materiale combustibile pe sobe ori în imediata apropiere a lor; este strict interzisă aprinderea focului în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile; în timpul funcţionării sobelor care utilizează combustibil solid, uşiţele focarului şi cenuşarului trebuie menţinute închise şi nezăvorâte; cenuşa rezultată se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks