Mehedinţi: Migranţi somalezi şi afgani, depistaţi când voiau să intre în România, traversând Dunărea cu o barcă

0
54

Poliţiştii de frontieră au depistat 13 cetăţeni somalezi şi afgani în Gara Drobeta Turnu Severin, după ce străinii au încercat să intre în ţară din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

Migranţii, cinci femei, şase bărbaţi şi doi minori, au fost depistaţi în timpul unei acţiuni specifice pe linia migraţiei declanşate de poliţiştii de frontieră din Sectorul Turnu Severin, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara remis, luni, AGERPRES.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt patru cetăţeni somalezi şi nouă cetăţeni afgani, adulţii au vârste de 35, respectiv 44 de ani, iar minorii au vârste de 5, respectiv 6 ani. Adulţii au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei şi au trecut frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenţia de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: AGERPRESS