Ministrul Sănătăţii spune că au fost făcute schimbări la unele direcţii de sănătate publică

0
119

Ministrul Alexandru Rafila a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost făcute schimbări la unele direcţii de sănătate publică.

‘Au fost făcute schimbări la DSP-uri, în sensul că acele persoane care nu erau funcţionari publici nu mai puteau ocupa acele posturi pentru că acele posturi au putut fi ocupate de alte persoane. Ştiţi că este o categorie a funcţionarilor publici – directorii direcţiilor de sănătate publică sunt funcţionari publici. Aceasta este situaţia’, a spus Rafila.

El a precizat că trebuie găsită o soluţie astfel încât în conducerea direcţiilor de sănătate publică să existe medici.

‘Noi ne dorim pentru viitor să găsim o soluţie astfel încât să încurajăm remedicalizarea direcţiilor de sănătate publică, pentru că în momentul de faţă este mult mai avantajos şi din punct de vedere financiar şi din punct de vedere profesional pentru medic să lucreze ca medic, nu ca funcţionar public. Lucrul acesta a fost posibil în timpul stării de alertă, acum nu mai este posibil şi trebuie să găsim o soluţie pentru viitor ca să avem din nou medici în conducerea direcţiilor de sănătate publică. (…) Acolo unde nu au existat funcţionari publici (au fost făcut schimbări – n.r.)’, a afirmat ministrul.

Sursa: AGERPRESS