Moşteanu: S-au făcut progrese incredibile în Garda de Mediu, dar Cîţu l-a demis pe Berceanu

0
61

Garda de Mediu a făcut progrese ‘incredibile’, dar, cu toate acestea, premierul Florin Cîţu l-a demis pe şeful acesteia, Octavian Berceanu, a declarat, marţi, liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, care a susţinut că este vorba despre o strategie ‘de a cumpăra voturi’ până la Congresul PNL.

‘L-a demis pe comisarul-şef al gărzii de mediu Octavian Berceanu. Românii au văzut după 30 de ani ce înseamnă să fii omul potrivit la locul potrivit şi Octavian Berceanu a demonstrat cu vârf şi îndesat în lunile astea că este un om bun şi bine intenţionat şi bine pregătit, care poate să schimba o autoritate a statului, (…) să lucreze zi de zi pentru români. S-au făcut progrese incredibile, evidente în Garda de Mediu şi Garda de Mediu a început să lucreze pentru fiecare dintre noi, pentru a avea un aer mai curat, o ţară mai bună în care să ne creştem copiii şi ieri l-a demis pe Octavian Berceanu şi l-a înlocuit cu fiului unui primar PNL care şi-a făcut averea tăind păduri. Ăsta este Florin Cîţu, asta este strategia dânsului pentru a cumpăra încă voturi până la Congresul din weekend-ul ăsta’, a declarat Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

El a susţinut că premierul Florin Cîţu a trimis ‘o circulară către prefecţi spunându-le primarilor ca până luni, la ora 12,00, să trimită necesităţile de finanţare din fondul de rezervă, după ce la rectificare a pus o sumă imensă în fondul de rezervă’.

‘Acum încă încearcă să-şi cumpere săptămâna asta, pe ultima sută de metri, bunăvoinţa primarului folosind banii românilor, aşa cum a făcut şi la ‘Anghel Saligny’, lucruri inacceptabile din punctul nostru de vedere. Încă o dată dovedeşte că nu are niciun fel de scrupule şi nu-l interesează decât câştigarea Congresului folosind în acest sens resursele publice şi funcţia pe care temporar o ocupă’, a adăugat deputatul USR PLUS.

Octavian-Alexandru Berceanu a fost eliberat din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Sursa: AGERPRESS