Mureş: Companiile străine cer sprijinul autorităţilor pentru calificarea de personal cu pregătire tehnică medie şi superioară

0
311

Autorităţilor judeţene le-a fost solicitat sprijinul în vederea calificării de personal cu pregătire tehnică medie şi superioară de către reprezentanţi ai conducerii Hyosung Group din Coreea de Sud, grup acţionar al GST România, care deţine fabrici la Sighişoara şi Albeşti.

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a informat, marţi, că a avut o întrevedere cu conducerea companiei, care a prezentat dificultăţile pe care le întâmpină în recrutarea acestor categorii de personal.

‘Marile companii din judeţul Mureş îşi doresc o relaţie deschisă cu autorităţile judeţene şi locale. Acesta este motivul pentru care astăzi m-am întâlnit cu delegaţia condusă de domnul Yu Young, vicepreşedinte Hyosung Group din Coreea de Sud, un grup acţionar al GST România. Este vorba despre compania GST Textile Safety RO, care s-a înfiinţat la Sighişoara în anul 2005 şi are 1.800 de angajaţi în judeţul nostru, la Sighişoara şi Albeşti. Am discutat despre dificultăţile pe care compania le întâmpină în recrutarea personalului cu pregătire tehnică medie şi superioară, dar şi despre planurile de extindere pe care GST le pregăteşte în judeţul Mureş. Le vom acorda sprijin în ceea ce priveşte relaţia cu toate unităţile de învăţământ din judeţul Mureş care pregătesc tineri ce pot activa în domeniul automotive, GST având o fabrică de airbag-uri şi o ţesătorie pentru materiale de siguranţă auto, ambele în judeţul nostru’, a arătat prefectul Mara Togănel, pe Facebook.

Prefectul a precizat că tot mai multe companii private mari apelează la Instituţia Prefectului pentru crearea unor parteneriate de durată, menite să sprijine dezvoltarea economică a judeţului. AGERPRES / (AS – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS