Mureş: Transport umanitar pentru sinistraţii din satul Ocoliş-Alba, iniţiat de preotul din Râpa de Jos

0
139

Preotul ortodox din satul mureşean Râpa de Jos, Dacian Oprea, a organizat un transport umanitar în satul Ocoliş din judeţul Alba, grav afectat de viiturile produse la jumătatea lunii iulie, după ce numeroşi locuitori din judeţul Mureş s-au mobilizat în ultima săptămână, răspunzând apelului său public, intitulat ‘Să fim solidari cu semenii noştri din Munţii Apuseni’.

‘Donaţiile în bani, însumând 3.350 de lei, obiectele de uz casnic, alimentele şi articolele de îmbrăcăminte donate de enoriaşii Parohiei Ortodoxe Râpa de Jos şi de alţi oameni inimoşi din judeţul Mureş, au ajuns în localitatea Ocoliş din judeţul Alba. În acest sat viiturile au distrus complet trei case, iar alte 30 de locuinţe au fost grav avariate sau au fost inundate, fapt ce a făcut ca zeci de persoane să fie evacuate. M-a cuprins amărăciunea în momentul în care am văzut dezastrul provocat de furia naturii şi mi-am propus să continui să ajut acele familii greu încercate’, a anunţat preotul Dacian Oprea, pe Facebook.

Preotul susţine că a rămas şocat de faptul că acest sat de oameni gospodari din munţii Apuseni a fost pur şi simplu devastat de viitura care a lovit ‘cu o forţă greu măsurabilă, o forţă atât de mare încât a luat pe sus inclusiv 15 maşini şi a distrus toată infrastructura rutieră’.

‘Graţie empatiei manifestate de mureşeni, în doar o săptămână am reuşit să organizez, împreună cu membrii familiei mele, un transport umanitar, constând în diverse bunuri de larg consum, care au fost predate în grija preotului Bărbuşu Florin şi care se va îngriji ca acestea să ajungă la oamenii care au avut de suferit în urma inundaţiilor. Văzând în ce situaţie au ajuns oamenii din Ocoliş şi cât de preţios este pentru ei fiecare ajutor, îmi exprim recunoştinţa faţă de toţi cei care s-au mobilizat pentru a ajuta familiile aflate în necaz şi mă rog Bunului Dumnezeu să reverse în inimile tuturor toate binecuvântările Sale!’, a mai spus părintele Dacian Oprea. AGERPRES / (AS – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS