Neamţ: Bărbat reţinut de procurori pentru că şi-ar fi ucis fiica în 2006; şi mama fetiţei este dispărută

0
38

Un bărbat din oraşul Târgu Neamţ a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ sub acuzaţia de omor calificat, fiind suspectat că şi-a ucis, în anul 2006, fiica în vârstă de 5 ani.

Dispariţia minorei, dar şi a mamei sale în vârstă de 24 ani la vremea respectivă, a fost sesizată poliţiştilor în anul 2008.

Bunicul matern al fetei, care locuieşte în Buhuşi – judeţul Bacău, a precizat la vremea respectivă că a crezut că cele două sunt plecate în străinătate.

Înainte de dispariţia acestora, în 2006, mama fetiţei obţinuse custodia acesteia, în urma divorţului de cel acuzat acum de omor calificat.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminalite din cadrul IPJ Neamţ au efectuat de-a lungul timpului cercetări, iar marţi au efectuat o percheziţie domiciliară la o locuinţă din Târgu Neamţ, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru uman, posibil al unei persoanei minore, ce erau îngropate în curtea casei.

‘Având în vedere ca proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute în anul 2006, prin ordonanţa procurorului din data de 19.10.2020 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută şi pedepsita de articolele 188-189 alin.1 lit.f cu aplicarea articolului 199 Cod penal. Totodată, s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat Tribunalul Neamţ cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.10.2021’, precizează un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Deocamdată, despre mama fetiţei, în vârstă de 24 ani la momentul dispariţiei, nu se cunoaşte nimic.

Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale, a Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi a Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ. AGERPRES / (AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS