Neamţ: Şase noi staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice vor fi realizate la Piatra-Neamţ

0
420

Şase noi staţii de reîncărcare vehicule electrice vor fi realizate, în perioada următoare, în municipiul Piatra-Neamţ, în cadrul unui proiect finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Marţi a avut loc, la sediul primăriei, o şedinţă de lucru pentru stabilirea calendarului de execuţie a lucrărilor, precizează un comunicat de presă al administraţiei locale, remis AGERPRES.

‘Protecţia mediului, utilizarea eficientă a resurselor, scăderea emisiilor de dioxid de carbon sunt doar câteva din obiectivele pe care orice administraţie locală trebuie să le aibă în vedere în prezent şi pe viitor. Sunt, de asemenea, obiective pe care trebuie să le avem fiecare dintre noi dacă ne dorim un viitor bun pentru copiii noştri. Eu utilizez o maşină electrică şi consider că facilitând încărcarea vehiculelor electrice în cât mai multe zone din oraş vom crea premisele ca mult mai mulţi pietreni să opteze pentru astfel de autoturisme, beneficiile pentru mediu pe termen lung fiind semnificative’, a declarat, în comunicatul de presă, primarul Andrei Carabelea.

Prin proiect se vor realiza şase staţii de reîncărcare în patru zone din oraş, pe domeniul public, în parcări existente.

Cele şase staţii vor avea o capacitate de reîncărcare de 96 de autoturisme de capacitate medie, într-un interval de 12 ore.

Fiecare staţie va putea asigura încărcarea simultană a două autoturisme la o putere maximă de 22 kW curent alternativ şi 50 kW curent continuu.

Staţiile vor fi echipate cu sisteme de comunicaţie care vor permite monitorizarea în timp real a funcţionalităţii acestora, a disponibilităţii şi a cantităţii de energie transferate.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 1,4 milioane lei, din care 90% reprezintă cheltuieli eligibile finanţate de AFM, iar durata lucrărilor este de 6 luni. AGERPRES / (AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS