Nica (PNL Timiş): Premierul Ciucă e o variantă viabilă pentru preşedinţia PNL; Cîţu e un reputat economist

0
126

Preşedintele liberalilor timişeni, Alin Nica, a declarat, vineri, că premierul Nicolae Ciucă este o variantă viabilă pentru funcţia de preşedinte al PNL, în timp ce Florin Cîţu, pe care l-a susţinut la congresul din septembrie 2021, este ‘un reputat economist’, cu rezultate economice extraordinare în anul pandemic 2020.

‘Premierul Nicolae Ciucă este o variantă viabilă pentru funcţia de preşedinte al PNL, un om care performează la guvernare, iar în aceste condiţii geopolitice tulburi oferă siguranţă şi stabilitate. Florin Cîţu este un reputat economist, a avut rezultate economice extraordinare într-un an pandemic 2020 şi în 2021, când a consolidat acea revenire economică având noi ca ţară una dintre cele mai mari creşteri economice din UE, ceea ce i se datorează în cea mai mare măsură’, a declarat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL Timiş a menţionat că a avut loc o şedinţă a Biroului Politic Judeţean al partidului şi cu toţi primarii PNL şi s-a luat decizia să se semneze convocatorul pe care celelalte filiale l-au pregătit pentru o şedinţă extraordinară a Biroului Politic Executiv al PNL în care să se discute situaţia din partid, în cadru statutar, şi să fie luate deciziile care se impun.

‘Cred că locul în care aceste reproşuri la adresa conducerii sau propuneri, observaţii ori dorinţa de schimbare este în forul statutar, eventual Consiliul Naţional respectiv, Congres, dacă se doreşte a merge mai departe. PNL este şi va fi unit inclusiv după această situaţie şi îmi doresc ca lucrurile să decurgă fără evenimente cum am avut anul trecut, care au adus o pată pe istoria partidului. Susţin dezbaterea în cadru statutar în partid, în cazul oricărei variante’, a punctat Alin Nica.

El a adăugat că până acum nu a avut loc o analiză a conducerii asigurată de echipa lui Florin Cîţu, iar aceasta trebuie să se facă înainte de a se lua o decizie de schimbare a unei conduceri cu alta

Alin Nica a mai menţionat că se doreşte ‘o rezolvare elegantă’ a disputei privind schimbarea preşedintelui partidului. AGERPRES / (A – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS